Ωθηση από Fed και Wall δέχονται οι ευρωαγορές

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση για τις ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα και από τη χθεσινή άνοδο στη Wall μετά την απόφαση της Fed για αμετάβλητα επιτόκια. Στήριξη προσδίδει και ο τραπεζικός κλάδος, μετά τα θετικά αποτελέσματα της UBS.

Τα χθεσινά κέρδη της Wall μετά την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, αλλά και η άνοδος του τραπεζικού κλάδου ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της UBS, οδηγούν σε κέρδη τα ευρωπαίκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, η χθεσινή απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά και τα σχόλιά της για σταθεροποίηση της ζήτησης, οδήγησαν σε κέρδη τις αμερικανικές αγορές.

Εξάλλου, η UBS ανακοίνωσε αύξηση κερδών δευτέρου τριμήνου κατά 23%, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κατά 11% ενισχύθηκαν και τα κέρδη της ολλανδικής εταιρίας media, VNU, ενώ τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 10% στα 1,9 δισ. ευρώ.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή του γαλλικού ομίλου τηλεπικοινωνιών και κατασκευών Bouygues, ύστερα από την ανακοίνωση πτώσης των εσόδων εξαμήνου κατά 5,8%.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4192,8 μονάδες με κέρδη 0,17%, ενώ και ο DAX σημειώνει άνοδο 1,02% στις 3416,29 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει 0,40% στις 3220,96 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v