Οι τράπεζες στηρίζουν το Λονδίνο, πιέσεις για DAX

Η ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων από την BASF και η περικοπή των εκτιμήσεων για τα κέρδη της Bayer από την Morgan Stanley, διευρύνουν τις απώλειες για τον DAX. Τα κέρδη των τραπεζών διατηρούν σε ανοδική τροχιά το Λονδίνο, ενώ οριακά κινείται ο CAC 40.

Οι απώλειες των BASF και Bayer εντείνουν το αρνητικό κλίμα για τη Φρανκφούρτη, ενώ το Λονδίνο διατηρείται σε θετικό έδαφος από τα κέρδη της Barclays. Οριακά κινείται η γαλλική αγορά.

Ειδικότερα, η ABN Amro ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου σημείωσαν άνοδο 46%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Υψηλότερα κινείται και η ασφαλιστική Aegon, καθώς τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Ανοδικά κινείται και η βρετανική Barclays, ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης των κερδών για το δεύτερο τρίμηνο. Μάλιστα, η HSBC αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της τράπεζας σε add από sell.

Αντίθετα, κατά 4,4% υποχωρεί η χημική BASF, ύστερα από την ανακοίνωσης πτώσης των κερδών της κατά 61% στο δεύτερο τρίμηνο.

Εξάλλου, κατά 2,5% υποχωρεί η μετοχή της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer, καθώς η Morgan Stanley μείωσε κατά 27% τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της γερμανικής εταιρίας το 2003.

Ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,12% στις 4075,4 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,01% στις 3126,28 μονάδες. Ο DAX υποχωρεί κατά 1,38% στις 3329,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v