Ρευστοποιούν τα χθεσινά κέρδη στις ευρωαγορές

Φυσιολογική χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τη διορθωτική κίνηση των ευρωαγορών, εν όψει μάλιστα και του Σαββατοκύριακου, ύστερα από τα χθεσινά υψηλά κέρδη που κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση των θετικών μακροοιοκονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ. Ακόμη περισσότερο ενισχύεται το δολάριο κοντά στα 1,12 δολ., καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των δύο τελευταίων ετών.

Διορθωτικές τάσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από τα χθεσινά υψηλά κέρδη που κατέγραψαν ακολουθώντας την πορεία της Wall Street, μετά και την ανακοίνωση των θετικών macro στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ακόμη περισσότερο ενισχύεται το δολάριο κοντά στα 1,12 δολ., καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των δύο τελευταίων ετών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται για άλλη μια ημέρα ο τραπεζικός κλάδος, καθώς η Societe Generale ανακοίνωσε αύξηση της κερδοφορίας της στο δεύτερο τρίμηνο κατά 85%.

Εξάλλου, η βρετανική Lloyds ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη του πρώτου εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 1,677 δισ. στερλίνες, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,64 δισ. στερλίνες.

Θετικά κινείται και η μετοχή της DaimlerChrysler, καθώς σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των FT, η αμερικανό-γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη δεχτεί πέντε προτάσεις για την εξαγορά της μονάδας της MTU Aero Engines.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4147,9 μονάδες με απώλειες 0,23% ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση 0,71% στις 3463,23 μονάδες. Κατά 0,26% υποχωρεί και ο CAC 40 στο Παρίσι, στις 3201,92 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v