Υψηλά τα κέρδη για τις ευρωαγορές

Με υψηλά κέρδη κινούνται στην αρχή της εβδοαμάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα και από την αντίστοιχη θετική πορεία της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ενώ στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται και ο γερμανικός Ifo, τα στοιχεία του οποίου θα ανακοινωθούν στη διάρκεια της ημέρας.

Θετικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα και από την αντίστοιχη ανοδική συνεδρίαση στις ΗΠΑ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για τον δείκτη Ifo.

Ειδικότερα, τα στοιχεία για το δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, αναμένεται να καταγράψουν άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της βρετανικής Vodafone, ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης των συνδρομητών της κατά 3 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο χρήσης.

Κέρδη καταγράφει και η EADS, η αεροναυπηγική εταιρία, καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4164,7 μονάδες με άνοδο 0,81% ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται περί το 1,11% στις 3394,07 μονάδες. Ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,15% στις 3145,18.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v