Ρευστοποίηση κερδών στις ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από τη χθεσινή άνοδο, καθώς εν όψει του Σαββατοκύριακου, οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη. Αρνητική η επιρροή και της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street.

Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από τη χθεσινή άνοδο, καθώς εν όψει του Σαββατοκύριακου, οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη, ενώ αρνητική είναι η επιρροή και της χθεσινής συνεδρίαση στη Wall Street.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των εταιριών εξαγωγής, καθώς το ευρώ κυμαίνεται στα 14,70, παραμένοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των δυόμιση τελευταίων εβδομάδων, πλήττοντας τις πωλήσεις των εταιριών στις διεθνείς αγορές.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Βρετανίας στο δεύτερο τρίμηνο, με τους αναλυτές να περιμένουν επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης.

Θετικά κινούνται οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης μεταλλουργικής εταιρίας παγκοσμίως, καθώς η Credit Suisse First Boston, η JP Morgan και πέντε ακόμη χρηματιστηριακές, αναθεώρησαν προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη του έτους της BHP.

Ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,74% στις 4118,7 μονάδες ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί περί το 1,16% αστις 3335,71 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 3122,08 μονάδες με πτώση 1,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v