Πιέζονται οι ευρωαγορές (update)

Παρίσι και Φρανκφούρτη έχουν περάσει σε σαφώς αρνητικό έδαφος, με την τελευταία να υφίσταται την επίδραση των δηλώσεων Βέλτεκε περί ”παράλογης ανόδου” της γερμανικής αγοράς. Έντονες πιέσεις δέχεται και το Λονδίνο εν μέσω ρευστοποιήσεων, κυρίως στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, ο οποίος ”πλήττεται” από την εκ νέου ενίσχυση του ευρώ.

Παρίσι και Φρανκφούρτη έχουν περάσει σε σαφώς αρνητικό έδαφος, ενώ έντονες πιέσεις δέχεται και το Λονδίνο μετά την εγκατάλειψη της αρχικής ανοδικής προσπάθειας και τις ρευστοποιήσεις, κυρίως στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, ο οποίος ”πλήττεται” από την ενίσχυση του ευρώ.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Budesbank και μέλος της ΕΚΤ Ernst Welteke δήλωσε ότι το ράλι του DAX από την αρχή του έτους ”είναι εκτός λογικής” διερωτούμενος ”πώς είναι δυνατόν οι εταιρίες του DAX να αυξάνουν τόσο πολύ την αξία τους και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται ελάχιστα”.

Σε εταιρικό επίπεδο, κατά 2,3% χαμηλότερα κινείται η μετοχή της VW, κατά 1,5% της BMW, ενώ και η Daimler- Chrysler βρίσκεται στο -1,7%.

Η σημερινή ισχυροποίηση του κοινού νομίσματος προκαλεί, για ακόμα μια φορά, ανησυχίες για τις πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ.

Κατά τα λοιπά, τα κέρδη β’ τριμήνου της Novartis AG, της τρίτης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ευρώπης, κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 2,3%. Η μετοχή της εταιρίας κερδίζει αυτή τη στιγμή περί το 1,5%.

Θετικά είναι και τα νέα για την BP, καθώς η UBS AG προέβη σε αναβάθμιση της μετοχής της τρίτης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρίας στον κόσμο σε ”buy2” από ”neutral 2”.

Ανοδική τροχιά καταγράφει μετοχή της DSM NV, της μεγαλύτερης εταιρίας παρασκευής συστατικών για φαρμακευτική χρήση στην Ευρώπη, μετά την είδηση ότι οι αρμόδιες αρχές της Ε.Ε θα της επιτρέψουν να εξαγοράσει τη μονάδα βιταμινών της Roche Holding AG.

Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της British Airways στο Λονδίνο, καθώς συνεχίζεται η απεργίας του προσωπικού εδάφους της εταιρίας που ξεκίνησε την Παρασκευή. Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ της διοικήσεως της εταιρίας και των επικεφαλής των εργαζομένων στη BA.

Στις 4.075 μονάδες και το +0,04% κινείται ο FTSE. Ο δείκτης CAC στο Παρίσι διαμορφώνεται στο -0,65% και τις 3.108 μονάδες.

Στις 3.323 μονάδες και το -1,30% βρίσκεται ο DAX στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v