Κέρδη για ευρωαγορές- πιέζεται το ευρώ

Η άνοδος των τεχνολογικών μετοχών ύστερα και από τα θετικά αποτελέσματα της κορυφαίας του κλάδου των επεξεργαστών, Intel, δίνει ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ την ίδια στιγμή το ευρώ δέχεται έντονες πιέσεις, υποχωρώντας κοντά στα 11,60 δολάρια.

Θετικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου από νωρίς δείχνουν το δρόμο της ανόδου, ύστερα και από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Intel.

Ωστόσο, το ευρώ υποχωρεί εκ νέου έναντι του δολαρίου, διαμορφούμενο στα 11,60 δολάρια.

Η Intel ανακοίνωσε λίγο μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης της Wall Street, ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν στα 896 εκατ. δολάρια σε σχέση με το ποσό των 446 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές της Infineon Technologies καθώς και της Royal Philips Electronics, καθώς οι μετοχές της ιαπωνικής Samsung Electronics κατέγραψαν άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών στο Τόκιο, ύστερα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Αντίθετα, η Motorola προχώρησε σε αρνητική προειδοποίηση αναφορικά με τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης της ζήτησης από την Ασία.

Αντίθετα, η BMW ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στην Ασία αυξήθηκαν 10% στα 40.000 οχήματα στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 4128,4 μονάδες με άνοδο 0,63% ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται περί το 0,53% στις 3194,05 μονάδες. Κέρδη της τάξης του 1,24% καταγράφει ο DAX στις 3426,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v