”Βαρίδι” για τις ευρωαγορές η Vodafone

Αρνητικό είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο ύστερα από την υποβάθμιση της μετοχής της Vodafone από την JP Morgan & Chase σε underweight από overweight.

Αρνητικό κλίμα διαγράφεται στην έναρξη της συνεδρίασης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη Vodafone να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ύστερα από την υποβάθμισή της από την JP Morgan & Chase.

Συγκεκριμένα, η JP Morgan & Chase υποβάθμισε την μετοχή της κορυφαίας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως σε underweight από overweight, κυρίως εξαιτίας του ισχυρού ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει η εταιρία σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται.

Υψηλότερα κινείται η AstraZeneca καθώς έλαβε την έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων για το φάρμακο κατά της χοληστερίνης, Crestor.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αγορών βρίσκεται και η συνεδρίαση τόσο της ΕΚΤ όσο και της Τράπεζας της Αγγλίας, αν και οι επενδυτές έχουν σχεδόν προεξοφλήσει ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Μεγάλη μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Αύγουστο, ενώ μικρός αριθμός αυτών κάνει λόγο για μείωση των επιτοκίων στο 3,50% στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Εξάλλου, η εταιρία καλλυντικών L’Oreal προέβλεψε ότι οι πωλήσεις του 2003 θα σημειώσουν άνοδο κατά 7-9%, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για προϊόντα όπως τα Maybelline.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει οριακή άνοδο 0,01% στις 4055,0 μονάδες ενώ ο DAX καταγράφει απώλειες 0,40% στις 3309,12 μονάδες και ο CAC υποχωρεί περί το 0,34% στις 3129,30 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v