Υποτονικό μέχρι τέλος το κλίμα στην Ευρώπη

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ελλείψει κίνησης από την απέναντι πλευρά του Ατλάντικου λόγο της αργίας της 4ης Ιουλίου, το κλίμα παρέμεινε υποτονικό.

Μικρές ήταν οι απώλειες στο κλείσιμο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που δεν κατόρθωσαν να αποφύγουν το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την αργία της 4ης Ιουλίου στην απένταντι πλευρά του Ατλαντικού.

Σημαντική ήταν και η επίδραση της Nokia, οι μετοχές της οποίας υποχώρησαν κατά 2,5%, καθώς η Commerzbank προχώρησε σε υποβάθμιση της εταιρίας σε reduce από hold, εν μέσω ανησυχιών για τις εταιρίες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Επιπλέον, το αρνητικό κλίμα επέτεινε και η ανακοίνωση των στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία το Μάιο, που κατέγραψαν πτώση 2,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Περί το 3% υποχώρησαν και η μετοχές της τηλεπικοινωνιακής mmo2, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε την εταιρία σε undeperform από in-line, ενώ και η μετοχή της Vodafone σημείωσε πτώση κατά 1,5%

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,08% στις 4021,5 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε πτώση 0,64% στις 3072,40 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 3241,06 μονάδες, με πτώση 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v