Διευρύνει τα κέρδη η Ευρώπη, θετικά τα futures

Καλά κρατεί το ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ενθαρρύνονται και από τα εξίσου θετικά futures στη Wall Street, με τις μετοχές του τεχνολογικού, κυρίως, κλάδου να ενισχύονται ύστερα από την αναβάθμιση της Microsoft από την Merrill Lynch.

Η αναβάθμιση της Microsoft από την Merrill Lynch οδηγεί την άνοδο των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου στην Ευρώπη, με τις αγορές να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους.

Ειδικότερα, η Merrill Lynch αναβάθμισε την μετοχή του κολοσσού πληροφορικής σε buy από neutral, κυρίως λόγω των υψηλών πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Κέρδη περί το 4% καταγράφουν οι μετοχές της Siemens, καθώς η Siemens ICN, η μόνη κερδοφόρα μονάδα από τις 13 της γερμανικής εταιρίας, αναμένεται να καταγράψει κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του έτους χρήσης, που λήγει το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση των Financial Times.

Άνοδο περί το 2,4% σημειώνουν οι μετοχές της Philips, ενώ και η Infineon Technologies καταγράφει κέρδη 6,6%. Κατά 5,3% αυξάνεται η μετοχή της Credit Suisse First Boston.

Αρκετές από τις αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν ανοδική πορεία, ύστερα από την ανακοίνωση των πωλήσεών τους στην αμερικανική αγορά. Η Renault κερδίζει 4,9%, καθώς η θυγατρική της Nissan ανακοίνωσε την αύξηση των πωλήσεων κατά 22% στις ΗΠΑ.

Κέρδη περί το 2,8% σημειώνει και η DaimlerChrysler, καθώς η Mercedes Car Group ανακοίνωσε υψηλότερες πωλήσεις κατά 6,7%.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4011,1 μονάδες με άνοδο 1,19%, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 2,31% στις 3219,18 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει περί το 2,26% στις 3079,76 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v