”Γκάζι” για ευρωαγορές από αυτοκινητοβιομηχανίες

Σε θετικό έδαφος ”οδηγεί” τις ευρωαγορές ο κλάδος των αυτοκινήτων, μετά την αναβάθμισή του από την Merrill Lynch σε overweight. Για ”ευμετάβλητο κλίμα” κάνουν ωστόσο λόγο οι αναλυτές, αφού ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου.

Σε θετικό έδαφος ”οδηγεί” τις ευρωαγορές ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, ο οποίος αναβαθμίστηκε από τον οίκο Merrill Lynch σε overweight, εν μέσω πεποίθησης των αναλυτών του, ότι η ενδυνάμωση του δολαρίου θα τονώσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Οι αναλυτές κάνουν ωστόσο λόγο για ”ευμετάβλητο κλίμα”, καθώς εισερχόμαστε στην περιόδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου.

Επισημαίνεται, ότι το τρίμηνο που λήγει σήμερα, ήταν το καλύτερο σε ότι αφορά την άνοδο των δεικτών στις ευρωπαϊκές αγορές από τον Οκτώβριο του 1999, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένονται από τις ΗΠΑ τα στοιχεία για το δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας PMI Chicago. Οι προβλέψεις των αναλυτών ”βλέπουν” το δείκτη αμετάβλητο τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο, στις 52,2 μονάδες.

Ανδο σημειώνουν οι τίτλοι της Volkswagen και της DaimlerChrysler, ενώ αντίθετα στις δεικτοβαρείς μετοχές που καταγράφουν σημαντικές απώλειες συγκαταλέγονται η Alstom (-3,5%) και η Nokia (-1,9%).

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Swiss International Airlines, την οποία φημολογείται ότι προσέγγισε η Lufhtansa για εξαγορά μεριδίου της, αξίας 300 εκ. ελβετικών φράγκων.

Στο πρωινό της report η Credit Suisse First Boston επισημαίνει ότι ο κλάδος των media βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης τους τελευταίους δύο μήνες, βοηθούμενος και από την καλύτερη εικόνα στον διαφημιστικό κλάδο.

Στις ”αγαπημένες” της εταιρίες του κλάδου συγκαταλέγονται η Clear Channel Communications, η Entravision Communications και η Gannett.

Στις 4.087 μονάδες και το 0,47% κινείται ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο. Ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται ανοδικά περί το 0,65% και τις 3.129 μονάδες.

Στο 0,93% και τις 3.254 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v