Ανάκαμψη επιχειρεί η Ευρώπη (update)

Τα κέρδη μεμονωμένων μετοχών όπως η Carrefour και η Deutsche Telekom, προσπαθούν να δώσουν μια πιο θετική ”χροιά” στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις απώλειες που κατέγραφαν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Στο ελάχιστο περιορίζουν τις απώλειες οι ευρωαγορές, ωθούμενες κυρίως από τα κέρδη μεμονωμένων μετοχών, όπως η Deutsche Telekom και η Carrefour.

H μείωση των επιτοκίων από τη Fed κατά 0,25% στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1958, ενέτεινε τις ανησυχίες σχετικά με το ότι η αμερικανική οικονομία δεν έχει επιδείξει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της Nokia, ύστερα και από τις απώλειες στη χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς, καθώς αποκομίζει το ένα πέμπτο των πωλήσεών της από τις ΗΠΑ.

Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Philips, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη, που στηρίζει το ένα τρίτο των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική.

Αρνητικό είναι το κλίμα και για την Volkswagen, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ο οικονομικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας, Χανς Πίτερ Ποτς, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το 2004 θα είναι θετικό έτος.

Αντίθετα, η Credit Suisse First Boston προχώρησε σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα του 2003 και 2004 της Deutsche Telekom, ανεβάζοντας παράλληλα και την τιμή στόχο.

Κέρδη περί το 1,5% σημειώνει και η μετοχή της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ενώ υψηλότερα κινείται και η ολλανδική τηλεπικοινωνιακή KPN.

Εξάλλου, στη Γερμανία οι τιμές εισαγωγής υποχώρησαν κατά 1,4% το Μάιο, έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 0,5%.

Ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση κατά 0,12% στις 4063,1 μονάδες, ενώ περί το 0,37% κερδίζει ο DAX στις 3210,67 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει οριακά κέρδη 0,05% στις 3110,31 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v