Νευρικότητα στην Ευρώπη, άνοδο δείχνουν τα futures

Με οριακές διακυμάνσεις και εν μέσω νευρικού κλίματος συνεχίζεται η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή και της Wall, όπου τα futures κάνουν λόγο για θετικό πρόσημο στην έναρξη, και μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ α΄ τριμήνου και τα επιδόματα ανεργίας.

Νευρικό παραμένει το κλίμα στις ευρωαγορές, με τα futures να δείχνουν ανοδική έναρξη στη Wall Street, που περιμένει τα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου και τα επιδόματα ανεργίας.

Ειδικότερα, στις ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώθουν τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, που αναμένεται να παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης 1,9%, αντίστοιχο με τις προηγούμενες μετρήσεις.

Εξάλλου, τα επιδόματα ανεργίας αναμένεται να υποχωρήσουν στις 415.000 από τις 421.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Κέρδη καταγράφουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την ανάπτυξη της μεγαλύτερης αγοράς για τα ευρωπαϊκά προϊόντα.

΄

Κατά 2% αυξάνεται η τιμή της μετοχής της DaimlerChrysler, που αποκομίζει το ήμισυ περίπου των πωλήσεών της από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Άνοδο περί το 2,5% καταγράφει και η μετοχή της Porsche.

Αντίθετα απώλειες περί το 7% σημειώνει η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Aventis, ενώ και η Elan Corp υποχωρεί κατά 19%. Πτώση κατά 3,7% σημειώνουν και οι μετοχές της Assicurazioni Generali.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4045,3 μονάδες με απώλειες 0,56% ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει οριακή πτώση 0,01% στα 3108,3 μονάδες. Ο DAX κερδίζει 0,61% στις 3218,25 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v