Νευρικά η Ευρώπη, εν αναμονή Μίσιγκαν στις ΗΠΑ

Ελλείψει σημαντικών ειδήσεων, οι ευρωαγορές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην Wall Street, με τα futures να υποδεικνύουν ήδη αρνητικό ξεκίνημα, εν αναμονή των macro στοιχείων για το δείκτη καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν.

Στις ΗΠΑ στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι ευρωαγορές, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων από το εγχώριο ”μέτωπο” περιμένοντας τα στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ASML, εταιρίας του κλάδου των ημιαγωγών, ύστερα μάλιστα και από την αντίστοιχα θετική πορεία στη Wall Street. Κατά 3% ενισχύεται και η Philips, που διαθέτει μεγάλο μέρος των πωλήσεών της στις ΗΠΑ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της Suez, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας διαχείρισης νερού, ανακοινώνοντας την πώληση 3,7 εκατ. μετοχών της Total στη Citigroup, προκειμένου να τις μεταπωλήσει σε επενδυτές. Η μετοχή της σημειώνει άνοδο περί το 2%.

Κατά 1,7% κερδίζει και η DaimlerChrysler, καθώς η Deutsche Bank αύξησε την τιμή στόχο στα 33 από τα 24 ευρώ. Υψηλότερα περί 0,5% οι μετοχές της Carrefour, ύστερα από την αναβάθμιση της γαλλικής λιανικής από τη Moody’s σε stable από negative.

Ανοδικά κινείται και η Vivendi, ύστερα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος της αμερικανικής Viacom για την αγορά του ενεργητικού της γαλλικής εταιρίας στην μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως.

Ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 4049,1 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί περί το 0,10% στις 3237,87 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,02% στις 3102,72 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v