Στις Finmeccanica και Carlyle η FiatAvio

Το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ διέθεσαν οι Finmeccanica (κρατική εταιρία αμυντικών δραστηριοτήτων της Ιταλίας) και Carlyle (αμερικανικός όμιλος εξαγορών), προκειμένου να αποκτήσουν τη μονάδα αεροναυπηγικών δραστηριότητων της Fiat, FiatAvio.

Στις Finmeccanica και Carlyle η FiatAvio
H Finmeccanica, κρατική ιταλική εταιρία αμυντικών δραστηριοτήτων και ο αμερικανικός όμιλος εξαγορών, Carlyle Group, συμφώνησαν να αγοράσουν από κοινού τη μονάδα αεροναυπηγικών δραστηριότητων της Fiat, FiatAvio, έναντι 1,5 δισ. ευρώ.

Η Fiat, η οποία περικόπτει χιλιάδες εργαζομένων από το προσωπικό της παγκοσμίως και κλείνει εργοστασιακές μονάδες ύστερα από δύο συνεχόμενα έτη ζημιών, βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης τμημάτων του ενεργητικού της, προκειμένου να αυξήσει το κεφάλαιό της και να ενισχύσει τη μη κερδοφόρα μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων.

Η Finmeccanica από την πλευρά της επιθυμεί να επωφεληθεί από την αύξηση των αμυντικών δαπανών στην Ιταλία, ενισχύοντας τη συγκεκριμένη μονάδα δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο τον οποίο επικαλείται το Bloomberg, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει ενθαρρύνει τη Finmeccanica να διευρύνει τις δραστηριότητές της μέσω εξαγορών και εκτός των ιταλικών ορίων.

Η FiatAvio διαθέτει 14 εργοστάσια, 9 ερευνητικά κέντρα και πάνω από 5.000 εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v