Νευρικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικτές οι τάσεις και νευρικές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την πρώτη συνεδρίαση του μήνα, με τις μετοχές του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας να συντηρούν τα χθεσινά τους κέρδη. Στο ενδιαφέρον των επενδυτών και η Vivendi.

Με μικτά πρόσημα και νευρικές διακυμάνασεις ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση του μήνα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας να παραμένουν στο επίκεντρο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Vivendi, καθώς ο πρόεδρος της εταιρίας, Ζαν Μαρί Φορτού παρουσιάζει στο διοικητικό συμβούλιο αυτής, τις προτάσεις για την μονάδα ψυχαγωγίας της Vivendi.

Υψηλότερα κινείται και η μετοχή της Alcatel, καθώς η πρώην συνεταιρική της Loral Space and Communications ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταβάλλει στην γαλλική εταιρία το ποσό των 13 εκατ. ευρώ, ως αποζημίωση στην πολύμηνη διαμάχη μεταξύ των δύο.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4028,5 μονάδες με πτώση 0,07% ενώ και ο CAC 40 κινείται οριακά στις 3083,98 μονάδες. Ο DAX υποχωρεί στις 3194,64 μονάδες, κατά 0,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v