Ράλι με το... καλημέρα στις ευρωαγορές

Το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί ήδη από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στη Wall Street με το ράλι του S&P, αλλά και η άνοδος του Nikkei 225 στο Τόκιο πάνω από τις 9.500, οδηγεί σε υψηλά κέρδη ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με υψηλά κέρδη ξεκίνησαν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από την εξίσου θετική συνεδρίαση στις ΗΠΑ, αλλά και την εντυπωσιακή άνοδο στην αγορά του Τόκιο.

Υψηλότερα κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με την DaimlerChrysler να καταγράφει άνοδο, ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεών της στις ΗΠΑ κατά 6,7%. Εξάλλου, και οι πωλήσεις της Porsche σημείωσαν άνοδο 27% τον προηγούμενο μήνα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της πετρελαϊκής BP, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει ότι η κερδοφορία της βελτιώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο, εξαιτίας της ανόδου των ενεργειακών τιμών.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται και οι μετοχές της ιταλικής εταιρίας αμυντικών δραστηριότητων Finmeccanica, η οποία ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Carlyle Group, συμφώνησε να εξαγοράσει την μονάδα αεοναυπηγικών δραστηριότητων της Fiat, FiatAvio, έναντι 1,5 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, η Credit Suisse First Boston σε σημερινό της report αναφέρει ότι από μετοχές του κλάδου κοινής ωφελείας, κορυφαίες της επιλογές αποτελούν οι Endesa, Enel και Electricidade de Portugal.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Gucci Group, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία πολυτελών ειδών ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 97% στο δεύτερο τρίμηνο.

Κέρδη περί το 3% καταγράφει η Nokia, ενώ και η Philips ενισχύεται κατά 2,6%.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4011,6 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,20%, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 1,41% στις 3055,60 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1,54% στις 3195,10 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v