Πρώτες οι ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ

Τα νέα μοντέλα και όχι οι οικονομικές προσφορές ήταν ο λόγος αύξησης του μεριδίου που καταλαμβάνουν στην αμερικανική αγορά οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες τον Ιούνιο, με κυρίαρχες τις Nissan, Toyota και Honda Motor.

Πρώτες οι ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ
Τα νέα μοντέλα των ιαπωνικών εταιριών κατασκευής αυτοκινήτων φαίνεται ότι ήταν πιο ”ελκυστικά” για τους καταναλωτές στην αμερικανική αγορά, καθώς οι Nissan, Toyota και Honda αύξησαν το μερίδιο συμμετοχής τους.

Ειδικότερα, η Nissan κατέγραψε άνοδο των πωλήσεων κατά 22%, η Toyota 11% και η Honda 8,7%, ενώ το μερίδιο των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών αυξήθηκε κατά 1,3%, στο 31,3% τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,1%, στα 1,48 εκατ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Κάρλος Γκοσν, ανακοίνωσε ότι η αμερικανική αγορά ήταν ”πιο ισχυρή”σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Nissan.

H General Motors, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 1,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι πωλήσεις της Ford παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v