Στενότερη συνεργασία BAE με Finmeccanica

H βρετανική BAE Systems και η ιταλική Finmeccanica πρόκειται να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων για αμυντική χρήση. Στα πλαίσια του deal, θα δημιουργηθούν δύο νέες μονάδες, ενώ θα επεκταθούν και οι δραστηριότητες της AMS, της εταιρίας που από κοινού ελέγχουν οι δύο εταιρίες.

Στενότερη συνεργασία BAE με Finmeccanica
H βρετανική BAE Systems και η ιταλική Finmeccanica πρόκειται να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων για αμυντική χρήση.

To deal, το οποίο καλύπτει δραστηριότητες με συνδυασμένες πωλήσεις περί τα 3,8 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει στη δημιουργία δύο νέων μονάδων και θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της AMR, της εταιρίας που ελέγχουν από κοινού οι δύο αμυντικές ευρωπαϊκές εταιρίες.

Ωστόσο εγκαταλείπεται ο αρχικός σχεδιασμός για τη δημιουργία μιας νέας εταιρίας κατασκευής ηλεκτρονικών αμυντικών συστημάτων, καθώς η απαίτηση της BAE να έχει τον πλήρη διοικητικό έλεγχό της προσέκρουσε στις αντιρρήσεις της ιταλικής κυβέρνησης.

Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας διήρκεσαν ένα χρόνο περίπου, ενώ η τελική συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμα, καθώς δεν αποκλείονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η BAE θα αποκτήσει τον έλεγχο της ”διευρυμένης” AMS, ενώ η Finmeccanica θα έχει τον έλεγχο των δύο νέων μονάδων που θα προκύψουν, οι οποίες θα δραστηριοποιούνται η μία στον τομέα της αεροναυπηγικής και η άλλη στον τομέα των αμυντικών επικοινωνιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v