Προσπαθούν για νέα άνοδο οι ευρωαγορές

Διάθεση για συνέχιση της ανοδικής πορείας των τελευταίων ημερών επιδεικνύουν οι ευρωαγορές, λόγω κυρίως της χθεσινής θετικής εικόνα της Wall και ενώ οι επενδυτές περιμένουν ενδεικτικά για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας μακροοικονομικά στοιχεία. Στις 21.00 θα κλείσουν σήμερα οι αγορές στις ΗΠΑ, λόγω της αυριανής αργίας της 4ης Ιουλίου.

Διάθεση για συνέχιση της ανοδικής πορείας των τελευταίων ημερών επιδεικνύουν οι ευρωαγορές, βοηθούμενες και από τη χθεσινή θετική εικόνα της Wall, και ενώ οι επενδυτές περιμένουν ενδεικτικά για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας μακροοικονομικά στοιχεία.

Σήμερα εξάλλου, οι αγορές στις ΗΠΑ, λόγω της αυριανής αργίας της 4ης Ιουλίου θα κλείσουν στις 21.00.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν στις 15:30 ώρα Ελλάδος, με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση της ανεργίας τον Ιούνιο στο 6,2% από το 6,1% του Μαΐου.

Σήμερα θα ανακοινωθεί και η μέτρηση του δείκτη υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ, ο οποίος προβλέπεται να αυξηθεί τον Ιούνιο στις 55 μονάδες από τις 54,5 το Μάιο.

Σε εταιρικό επίπεδο, ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Vivendi, έπειτα από την αναβάθμιση της μετοχής της γαλλικής εταιρίας σε ”equal weight” από underweight.

Πιέσεις δέχονται οι τίτλοι της ολλανδικής αεροπορικής εταιρίας KLM, η οποία ανακοίνωσε ότι η επιβατική της κίνηση μειώθηκε κατά 9% τον Ιούνιο, λόγω του συνδρόμου της άτυπης πνευμονίας και τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της γερμανικής Heidelberger Druckmaschinen, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας μηχανών εκτύπωσης στον κόσμο, η οποία προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της θα παραμείνουν στάσιμες για το έτος, ενώ ανακοίνωσε ότι για την τρέχουσα χρήση δεν θα διανείμει μέρισμα.

Στις 4.023 μονάδες και το 0,41% κινείται ο FTSE 100. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX διαμορφώνεται στο 0,10% και τις 3.243 μονάδες.

Στο 0,63% και τις 3.100 μονάδες ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v