Γέννηση κατασκευαστικού κολοσσού από ισπανικό deal

Η ACS, ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της Ισπανίας, προσέφερε 2,1 δισ. ευρώ σε νέες μετοχές για τα εναπομείναντα δύο τρίτα της Dragados, μιας μεγαλύτερης εγχώριας ανταγωνίστριας εταιρείας. Σε περίπτωση που το deal ευοδωθεί, θα οδηγήσει στη δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου στην Ευρώπη.

Γέννηση κατασκευαστικού κολοσσού από ισπανικό deal
Η ACS, ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της Ισπανίας, προσέφερε 2,1 δισ. ευρώ σε νέες μετοχές για τα εναπομείναντα δύο τρίτα της Dragados, μιας μεγαλύτερης εγχώριας ανταγωνίστριας εταιρείας.

Σε περίπτωση που το deal ευοδωθεί, θα οδηγήσει στη δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου στην Ευρώπη.

Αν και οι όροι της ανταλλαγής μετοχών δεν περιλαμβάνουν κάποιο μεγάλο premium για τους μετόχους της Dragados, οι αναλυτές θεωρούν ότι με το 33,5% της Dragados να ανήκει ήδη στην ACS, η συγχώνευση κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί.

Ο Fiorentino Perez, διευθύνων σύμβουλος της ACS, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκδώσει 54,5 εκατ. νέες μετοχές με σκοπό την ανταλλαγή τους με μετοχές της Dragados.

H ACS προσφέρει 33 νέες μετοχές για κάθε 68 τίτλους της Dragados, ενώ ο κ. Perez, o οποίος προεδρεύει και της Ρεάλ Μαδρίτης, δήλωσε ότι ο όμιλος που θα προκύψει μετά την εξαγορά θα καταγράψει πωλήσεις ύψους 10,8 δισ. ευρώ, ενώ τα EBIΤDA θα ανέρχονται στα 75 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, φέρνοντας το EPS στα 4 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v