Ανοδικές διαθέσεις στις ευρωαγορές

Διατεθειμένες για καταγραφή σημαντικών κερδών εμφανίζονται οι ευρωαγορές, βοηθούμενες από τα σημαντικά κέρδη του Τόκιο και την ισχυροποίηση του δολαρίου, η οποία προκαλεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους εξαγωγικών blue chips. Με ”νέες δυνάμεις” αναμένεται να ανοίξει η Wall, μετά την τριήμερη αργία.

Διατεθειμένες για ξεκίνημα της εβδομάδας με καταγραφή σημαντικών κερδών εμφανίζονται οι ευρωαγορές, βοηθούμενες από την ισχυροποίηση του δολαρίου, η οποία οδηγεί στο αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους εξαγωγικών blue chips, και τα σημαντικά κέρδη του Τόκιο.

Εξάλλου, με ”νέες δυνάμεις” αναμένεται να ανοίξει η Wall, μετά την τριήμερη αργία, λόγω της 4ης Ιουλίου.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου πιέζεται περί τα 1,1430- 1,1450 δολάρια ανά μονάδα ευρωπαικού νομίσματος, από τα 1,1490 δολάρια νωρίτερα το πρωί. Είναι η τρίτη κατά σειρά ημέρα που το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά έναντι του ευρωπαικού.

Στις εξαγωγικές εταιρίες οι τίτλοι των οποίων επωφελούνται από την εξέλιξη αυτή συγκαταλέγονται οι L’ Oreal (+2,1%) και Alcatel (+1,8%).

Οι μετοχές των εταιριών του κλάδου της πληροφορικής ενισχύονται από την είδηση ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ιαπωνία κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 20%, γεγονός που ενισχύει την αντίληψη ότι η αγορά υπολογιστών βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Ετσι, η Infineon Technologies διαμορφώνεται στο +1,5%, ενώ η STMElectronics στο +1,2%.

Ανοδικά κινούνται και οι τίτλοι της Volkswagen, η οποία βρίσκεται σε συνομιλίες με μεγαλομέτοχους της MAN σχετικά με την εξαγορά της μονάδας κατασκευής φορτηγών της δεύτερης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ημερήσιο πρωινό της report η Credit Suisse First Boston επισημαίνει ότι προχώρησε σε αναβάθμιση της μετοχής της Unilever σε ”outperform” από ”underperform” ενώ αύξησε και την τιμή- στόχο στα 60 ευρώ από τα 55.

Ο δέικτης FTSE στο Λονδίνο διαμορφώνεται στο +0,73% και τις 4.051 μονάδες. Περί το +1,53% και τις 3.289 κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Στο +1,42% και τις 3.116 μονάδες ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v