Καλοδέχονται οι ευρωαγορές την υποχώρηση του ευρώ

Σε θετικό έδαφος οδηγούν τις ευρωαγορές τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την ανεργία στη Γερμανία τον Ιούνιο, η νέα υποχώρηση του ευρώ και τα πρώτα ”σήματα” από τα αμερικανικά futures, που δείχνουν άνοδο. Για ήπια, ανοδική τάση κάνουν λόγο οι αναλυτές, εκτιμώντας τα επίπεδα των αγορών ως ”υψηλά”.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα πρώτα ”σήματα” των αμερικανικών futures δείχνουν άνοδο, τα στοιχεία της γερμανικής ανεργίας τελικώς δεν... τρόμαξαν τους επενδυτές, ενώ η υποχώρηση του ευρώ τονώνει το ενδιαφέρον για εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Η ανεργία στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης υποχώρησε για τον Ιούνιο στο 10,6%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διατηρηθεί αμετάβλητη στα επίπεδα του Μαΐου (10,7%). Σε ό,τι αφορά τη βιομηχανική παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία ανακοινώνεται στις 13.00 ώρα Ελλάδας, αυτή αναμένεται να καταγραφεί το Μάιο μειωμένη κατά 0,1% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Θετικά εξάλλου επιδρά, κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο, η χθεσινή θετική εικόνα στις αμερικανικές αγορές. Στις 22.00 ώρα Ελλάδος είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν τα στοιχεία της καταναλωτικής πίστης στις ΗΠΑ για το μήνα Μάιο. Το επίπεδα της καταναλωτικής πίστης εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά περίπου 50%, στα 5 δισ. δολ. από 10,7 δισ. δολ. τον Απρίλιο.

Σε εταιρικό επίπεδο, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Fiat, τη πιστοληπτική ικανότητα της οποίας υποβάθμισε η Moody’s για Τρίτη φορά σε ένα χρόνο, αυτή τη φορά σε Ba3 από Ba1.

Θετικότερη είναι η εικόνα στις μετοχές τεχνολογίας, οι οποίες ενισχύονται και από το άνοδο του Nasdaq κατά 3,5% χθες.

Aνοδικά κινούνται και οι τίτλου του τηλεοπτικού δικτύου BskyB, μετά την αναβάθμιση της μετοχής από τη Morgan Stanley σε ”overeweight” από ”equal- weight”.

Στις 4.072 μονάδες και το –0,06% διαμορφώνεται ο FTSE στο Λονδίνο. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,43%, στις 3,347,2 μονάδες.

Στις 3.182,98 μονάδες και το +0,02% ο DAX στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v