Futures και ευρώ ενισχύουν τις ευρωαγορές

Η θετική εικόνα από τα futures στη Wall Street προστίθεται στην ώθηση από το πρωινό ράλι στο Τόκιο και την υποχώρηση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, οδηγώντας τις ευρωαγορές σε διεύρυνση των αρχικών τους κερδών. Τα ”χρηματιστηριακά ύδατα” ανατάραξε και η κίνηση της Alcan για εξαγορά της Pechiney.

Τα αρχικά τους κέρδη διευρύνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς στα θετικά νέα για ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ και στο πρωινό ράλι στο Τόκιο, προστίθεται τώρα και η θετική εικόνα από τα futures στη Wall Street.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε κατά 2,6% υψηλότερα, δίνοντας ώθηση στους τίτλους του τεχνολογικού κλάδου. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου της Taiwan Semiconductor Manufacturing, αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για μετοχές όπως αυτή της Philips και της infineon.

Τονωμένο εμφανίζεται εξάλλου το ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών με εξαγωγικό προσανατολισμό, καθώς η υποχώρηση του ευρώ εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τις πωλήσεις τους στις ξένες αγορές.

Στο Λονδίνο, τον τόνο της ανόδου δίνει η μετοχή της εταιρίας χημικών ICI, μετά τις πληροφορίες από τη Γερμανία ότι η Henkel εξετάζει την εξαγορά μονάδας της βρετανικής εταιρίας. Αν και η εταιρία διέψευσε τις φήμες, οι μετοχή της εμφανίζει άνοδο που ξεπερνά το 8%. Αυτή την ώρα, ο FTSE 100 εμφανίζει άνοδο κατά 1,03%, στις 4.063 μονάδες.

Έντονη είναι η κινητικότητα γύρω από τις μετοχές της γαλλικής Pechiney, μετά την κίνηση της ανταγωνίστριάς της, της καναδικής Alcan να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για την απόκτηση της εταιρίας.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι εμφανίζει κέρδη της τάξης του 2,43%, στις 3.147 μονάδες, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα στο γερμανικό χρηματιστήριο, όπου ο DAX κινείται ανοδικά κατά 2,32%, στις 3.314 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v