Futures και DeutscheTelekom πιέζουν τις ευρωαγορές

Η αρνητική εικόνα των futures στη Wall σε συνδυασμό και με τις έντονες πιέσεις στις τηλεπικοινωνίες, που προκαλεί η είδηση της έκδοσης ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές της Deutsche Telekom, οδήγησαν σε αντιστροφή του θετικού κλίματος και πιέζουν τους δείκτες στις ευρωαγορές.

Η αρνητική εικόνα των futures στη Wall σε συνδυασμό και με τις έντονες πιέσεις στις τηλεπικοινωνίες, που προκαλεί η είδηση της έκδοσης ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές της Deutsche Telekom, οδηγούν σε αντιστροφή του θετικού κλίματος και πιέζουν τους δείκτες στις ευρωαγορές.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η ανεργία στη Γερμανία κατέγραψε αναπάντεχη υποχώρηση στο 10,6% τον Ιούνιο σε σχέση με το 10,7% του Μάιου. Εξάλλου, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης καταγράφηκαν στο –0,7% το Μάιο, έναντι προβλέψεων για υποχώρηση κατά 0,1%.

Το μόνο μακροοικονομικό στοιχείο που αναμένεται από τις ΗΠΑ είναι τα στοιχεία για την καταναλωτική πίστη Μαΐου, που θα ανακοινωθούν στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές συγκλίνουν προς τη διαμόρφωση της καταναλωτικής πίστης στα 5 δισ. δολάρια, από τα 10,7 δισ. δολάρια που ήταν η προηγούμενη μέτρηση

Πιέσεις δέχεται το σύνολο σχεδόν του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, μετά την ανακοίνωση της έκδοσης ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές της Deutsche Telekom ύψους 5 δισ. ευρώ από γερμανική κρατική τράπεζα.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας έφτασε να υποχωρεί στη Φρανκφούρτη ακόμα και κατά 5,5%. Στις μετοχές- σηματωρούς που ακολούθησαν την πτωτική τροχιά της Deutsche Telekom συγκαταλέγεται η France Telecom, με απώλειες της τάξεως του 2,1%.

Ωστόσο, η περαιτέρω αποδυνάμωση του ευρώ επιδρά θετικά στα ευρωπαικά blue- chips εταιριών με εξαγωγικό προσανατολισμό. Ετσι, η Nokia ”κερδίζει” περί το 1,2%, ενώ η Volkswagen κινείται στο +0,5%.

Στις 4.064 μονάδες και το –0,25% διαμορφώνεται ο FTSE στο Λονδίνο. Ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,21%, στις 3.325 μονάδες.

Στο -0,24% και τις 3.174 μονάδες ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v