Ομολογιακό ”αλά ελληνικά” για γερμανικό δημόσιο

Δημόσια ελλείμματα εκτιμάται ότι θα καλύψει η γερμανική κυβέρνηση από την έκδοση 5ετούς ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές της Deutsche Telekom. Το ομολογιακό θα εκδόσει η κρατική KfW, το μερίδιο της οποίας στην τηλεπικοινωνιακή είναι πιθανό να μειωθεί κατά 5,8% (από 12,1% σήμερα).

Ομολογιακό ”αλά ελληνικά” για γερμανικό δημόσιο
Ελλείμματα του Δημοσίου εκτιμούν οι αναλυτές ότι αποπειράται να καλύψει η γερμανικη κυβέρνηση, μέσω της έκδοσης πενταετούς ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές της Deutsche Telekom.

Το ομολογιακό δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ θα εκδώσει η γερμανική κρατική τράπεζα Kreditanstalt fur Wiederaufbrau, η οποία σήμερα έχει μερίδιο 12,1% στην τηλεπικοινωνιακή εταιρία.

Η γερμανική κρατική τράπεζα Kreditanstalt fur Wiederaufbrau προτίθεται να μειώσει το μερίδιό της στη Deutsche Telekom κατά 5,8% μέσω της έκδοσης ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές της Deutsche Telekom, ύψους 5 δισ. ευρώ.

Η KfW ζητά το παραπάνω ποσό από τους επενδυτές, οι οποίοι κατά την ωρίμανση του δανείου θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μετοχές της Deutsche Telekom.

Αν και ο τελικός αριθμός των μετοχών της Deutsche Telekom που θα εμπλέκονται στην ανταλλαγή θα καθοριστεί με τη σημερινή τιμή κλεισίματος των τίτλων της γερμανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αναλυτές εκτιμούν ότι το ποσό θα αντιστοιχεί περίπου με το 5,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Deutsche Telekom.

Να σημειωθεί ότι τα ομόλογα είναι πενταετούς ωρίμανσης και προσφέρονται με κουπόνι στο 0,25%-0,75%.

Μετά την ανακοίνωση του γερμανικού κρατικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, η μετοχή της Deutsche Telekom κατέγραψε πιέσεις της τάξης του 5%, καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη τους την υπερπροσφορά τίτλων που πιθανότατα θα διατεθούν στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v