Εταιρικές ειδήσεις πλήττουν την Ευρώπη (update)

Η υποβάθμιση της ABN Amro από την Deutsche Bank σε συνδυασμό με την αρνητική προειδοποίηση της Swiss Reinsurance, ”βαρύνουν” το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, που εξανεμίζουν τα αρχικά κέρδη.

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στις ευρωαγορές ύστερα από την υποβάθμιση της ABN Amro από την Deutsche Bank αλλά και την αρνητική προειδοποίηση της Swiss Reinsurance για τα μελλοντικά κέρδη.

Ειδικότερα, η Swiss Re, η δεύτερη μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία παγκοσμίως, σημειώνει απώλειες 2,1%, καθώς εμφανίστηκε απαισιόδοξη για τα μελλοντικά κέρδη, λόγω της πτώσης του δολαρίου.

Παράλληλα, η ABN Amro υποχωρεί κατά 1,3%, καθώς η Deutsche Bank την υποβάθμισε σε hold από buy.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μετοχή της ισπανικής Telefonica ύστερα από την ανακοίνωση σχεδίου περικοπής 15.000 εργατικών θέσεων, το οποίο αναμένεται να κοστίσει στην εταιρία περί τα 4,5 δισ. ευρώ.

Αρνητική πορεία διαγράφει η μετοχή της Sodexho Alliance, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας catering παγκοσμίως, που υποχωρεί κατά 7%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 7,8% στα 9,1 δισ. ευρώ για τους εννέα μήνες του έτους χρήσης, κυρίως εξαιτίας της πτώσης του δολαρίου.

Παράλληλα, η εταιρία προειδοποίησε ότι τα κέρδη του 2003 δεν θα υπερβούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Η Royal & Sun Alliance, η δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική ασφαλιστική, υποχωρεί ύστερα από την υποβάθμιση της σε negative από developing, από την S&P.

Εξάλλου, στο πρωινό report της Credit Suisse First Boston, η εταιρία αναβαθμίζει την Deutsche Telekom σε outperform από neutral, διατηρώντας την τιμή στόχο στα 14,7 ευρώ.

O δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,15% στις 40670,6 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,64% στις 3157,74 μονάδες. Ο DAX υποχωρεί περί το 0,64% στις 3323,12 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v