Επιχειρείται ανάκαμψη στις ευρωαγορές (update)

Τα κέρδη των εταιριών του κλάδου λιανικής προσπαθούν να εξισορροπήσουν το κλίμα από τις απώλειες των αυτοκινητοβιομηχανιών ύστερα από την υποβάθμισή τους από την JP Morgan & Chase.

Εξισορροπείται το κλίμα στις ευρωαγορές, καθώς τις απώλειες των αυτοκινητοβιομηχανιών προσπαθούν να διασκεδάσουν οι εταιρίες του κλάδου λιανικής.

Ειδικότερα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες σημειώνουν απώλειες ύστερα από την υποβάθμιση του κλάδου σε neutral από overweight από την JP Morgan, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών των μετοχών τους.

Παράλληλα, ο Κρεγκ Μπάρετ, διευθύνων σύμβουλος της Intel, σχολίασε ότι μακροπρόθεσμα ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου των επεξεργαστών παγκοσμίως αναμένεται να υποχωρήσει ελαφρώς.

Αντίθετα, η Diageo, μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία λικέρ παγκοσμίως, σημειώνει άνοδο υψηλότερη του 1%, ενώ κατά 1,5% ενισχύεται και η βρετανική λιανική Tesco.

Ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,22% στις 4037,5 μονάδες ενώ και ο DAX σημειώνει άνοδο κατά 0,23% στις 3277,50 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι σημειώνει κέρδη 0,49% στις 3113,52 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v