Θετικές οι διαθέσεις στις ευρωαγορές

Θετικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη της εβδομάδας, με τις μετοχές των εταιριών επεξεργαστών να οδηγούν την άνοδο, ύστερα από την αναβάθμιση του κλάδου από την Citigroup. Κοντά στα 1,250 δολ. το ευρώ.

Με θετικές διαθέσεις ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές του κλάδου των επεξεργαστών να καταγράφουν ανοδική πορεία ύστερα από την αναβάθμισή τους από την Citigroup. Περί τα 12,50 διαμορφώνεται το ευρώ.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές της Corus Group, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο ανέφερε ότι η Pechiney προτίθεται να καταθέσει προσφορά για τις δραστηριότητες αλουμινίου της εταιρίας.

Εξάλλου, κέρδη καταγράφουν και οι STMicroelectronics και Infineon Technologies, καθώς η Citigroup αναβάθμισε τη σύσταση για τον ευρωπαϊκό κλάδο σε neutral από underweight.

Ανοδικά κινείται και η ASML Holdings, εταιρία ημιαγωγών, καθώς η Citigroup αναβάθμισε τη μετοχή της εταιρίας σε utperform από in-line, αυξάνοντας και την τιμή στόχο στα 15 από τα 6,3 ευρώ.

Υψηλότερα κινείται και η φαρμακευτική Aventis, ύστερα από ανακοίνωση της Standard & Poor’s στην οποία αναφέρεται ότι η Aventis αναμένεται να δεχθεί αναβάθμισή της σύστασης της στους επόμενους 12-18 μήνες.

Ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,39% στις 4073,5 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 0,41% στις 3340,20 μονάδες. Κατά 0,21% κερδίζει ο CAC 40 στις 3144,75 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v