Θετικό κλίμα από πετρελαϊκές και λιανικές

Τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών σε συνδυασμό με την άνοδο των μετοχών του λιανικού κλάδου, οδηγούν σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξανεμίζοντας τις αρχικές απώλειες που δημιούργησε η υποβάθμιση των αυτοκινητοβιομηχανιών από την JP Morgan. Ανοδικά τα futures στη Wall, εν αναμονή εμπορικού ισοζυγίου και PPI.

Με κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι μετοχές τόσο του πετρελαϊκού όσο και του κλάδου λιανικής, αντισταθμίζουν τις προηγούμενες απώλειες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εξάλλου, για θετική έναρξη κάνουν λόγο τα futures στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή των στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο του Μαΐου (εκτιμήσεις για συρρίκνωση του ελλείμματος στα 41,5 δισ. δολάρια από τα 42 δισ.) και τον PPI, δείκτη τιμών παραγωγής (εκτιμήσεις για άνοδο 0,3% τον Ιούνιο).

Ειδικότερα, τόσο η Royal Dutch όσο και η Total, σημειώνουν άνοδο κατά 1% και 1,4% αντίστοιχα, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες, καθώς η ΙΕΑ, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας, αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση αυτό το έτος κατά 160.000 βαρέλια ημερησίως.

Κατά 0,9% ενισχύεται και η Schering, καθώς ανακοίνωσε ότι είναι ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα των δοκιμών για ένα νέο της φάρμακο. Υψηλότερα κατά 0,5% και η μετοχή της ολλανδικής ασφαλιστικής Aegon, ύστερα από ανακοίνωση της εταιρίας για αναδιάρθρωση των εγχώριων δραστηριοτήτων της.

Κέρδη κατά 1,3% καταγράφει η γαλλική Carrefour καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στο δεύτερο τρίμηνο σημείωσαν άνοδο 2,9% στα 19,1 δισ. ευρώ.

Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, ύστερα από την υποβάθμιση του κλάδου σε neutral από overweight από την JP Morgan.

Ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,62% στις 4053,6 μονάδες ενώ και ο DAX σημειώνει άνοδο κατά 0,72% στις 3293,28 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι σημειώνει κέρδη 0,65% στις 3118,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v