Futures και τεχνολογία ενισχύουν τις ευρωαγορές

Τα κέρδη τους διευρύνουν οι ευρωαγορές, καθώς ο τεχνολογικός κλάδος ενισχύεται από την αναβάθμισή του κλάδου των ημιαγωγών από τη Citigroup και της Intel από τη Morgan Stanley, ενώ θετικά επιδρά στην ευρύτερη αγορά η καλή εικόνα των futures στη Wall. Περί τα 1,1280 δολ. κινείται το ευρώ.

Τα κέρδη τους διευρύνουν οι ευρωαγορές, με τον τεχνολογικό κλάδο να ενισχύεται από την αναβάθμισή του κλάδου των ημιαγωγών από τη Citigroup και της Intel από τη Morgan Stanley, ενώ θετικά επιδρά στην ευρύτερη αγορά η καλή εικόνα των futures στη Wall.

Αναλυτικότερα, το σύνολο σχεδόν των εταιριών κατασκευής ημιαγωγών κινείται ανοδικότερα, μετά την αναβάθμιση της σύστασης του κλάδου από τη Citigroup σε ”neutral” από ”underweight”. Εξάλλου, περαιτέρω ενίσχυση δέχτηκε ο κλάδος και από την αναβάθμιση της Intel από τη Morgan Stanley σε ”buy” από ”neutral”, μία μέρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου από τον αμερικανικό κολοσσό της πληροφορικής.

Στις εταιρίες του κλάδου με τα μεγαλύτερα κέρδη συγκαταλέγονται οι STMElectronics (+1,3%), ASML (+2,3%) και Infineon (+3,6%).

Το ευρώ συνεχίζει σήμερα την πτωτική του τροχιά έναντι του δολαρίου, με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται από την αισιοδοξία για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και το θετικό χρηματιστηριακό κλίμα.

Αυτή τη στιγμή ένα ευρώ αγοράζει 1,1281 δολάρια.

Ο FTSE κινείται περί τις 4.077,6 μονάδες και το +0,51%. Στις 3.372 μονάδες και το +1,35% διαμορφώνεται ο DAX.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινείται περί το +0,71%, στις 3.160 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v