Τα τρίμηνα των blue chips περιμένουν οι ευρωαγορές

Τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Nokia, η Ericsson και η SAP αναμένεται να καθορίσουν το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές αυτή την εβδομάδα, καθώς και το εάν θα διατηρηθεί το ανοδικό ράλι ή όχι.

Τα τρίμηνα των blue chips περιμένουν οι ευρωαγορές
Τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Nokia, η Ericsson και η SAP αναμένεται να καθορίσουν το εάν θα διατηρηθεί το ανοδικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές αυτή την εβδομάδα, παρατηρεί το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο συγκλίνουσες προβλέψεις αναλυτών.

H Nokia και η Ericsson, οι δύο μεγαλύτερες εταιρίες παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αλλά και η SAP, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής προγραμμάτων πληροφορικής για εταιρίες, πρόκειται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους στη διάρκεια της εβδομάδας.

Στέλεχος της Prudential σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι αυτό που είναι σημαντικό για να διατηρηθεί η αγορά σε άνοδο είναι το outlook που θα ανακοινώσουν οι εν λόγω εταιρίες.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών ο τεχνολογικός δείκτης Dow Jones έχει σημειώσει άνοδο 44% από την έναρξη του έτους.

Επιπλέον, οι τεχνολογικές μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο στη διάρκεια των τελευταίων μηνών στις περισσότερες αγορές παγκοσμίως, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι καταναλωτές αλλά και οι εταιρίες θα ενισχύσουν τις δαπάνες τους, ύστερα και από την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v