Τεχνολογική άνοδος στην Ευρώπη (update)

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου σε συνδυασμό με τα ανοδικά futures στην αμερικανική αγορά, οδηγούν σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή και των δηλώσεων Γκρίνσπαν για την αμερικανική οικονομία.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται πλέον τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ωθούμενα από τα ανοδικά futures στην αμερικανική αγορά αλλά και τα κέρδη των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν για την οικονομία των ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών οδηγείται κατά κύριο λόγο από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ενώ αντίθετα οι φαρμακευτικοί τίτλοι και αυτοί του κλάδου των τροφίμων υποχωρούν.

Ειδικότερα, η αισιοδοξία ότι η ζήτηση για προϊόντα του τεχνολογικού κυρίως κλάδου αρχίζει να ανακάμπτει ύστερα από την πτώση των τριών τελευταίων ετών, οδηγεί σε άνοδο μετοχές εταιριών όπως οι ASML Holdings και Ericsson.

Συγκεκριμένα, η ASML, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία ημιαγωγών της Ευρώπης, σημειώνει άνοδο 5,2%, καθώς η Morgan Stanley αναθεώρησε τη σύσταση για την εταιρία σε overweight από equal weight.

Κέρδη περί το 2,2% καταγράφει και η σουηδική εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson.

Εξάλλου, πιέσεις δέχεται η μετοχή της μεγαλύτερης λιανικής εταιρίας ειδών ρουχισμού στην Ευρώπη, Hennes & Mauritz, υποχωρώντας κατά 4% καθώς ανακοίνωσε ότι η άνοδος των πωλήσεων του Ιουνίου ήταν η χαμηλότερη στη διάρκεια των οκτώ τελευταίων μηνών.

Παράλληλα, ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW σημείωσε άνοδο στο 41,9 από 21,3 του Ιουνίου, επίπεδο που αποτελεί το υψηλότερο των τελευταίων 11 μηνών.

Κατά 1,3% υποχωρεί και η μετοχή της Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, της δεύτερης μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας, καθώς η Morgan Stanley υποβάθμισε τη μετοχή της σε underweight από equalweight.

O FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4126,4 μονάδες με απώλειες 0,03% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,24% στις 3197,88 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται περί το 0,91% στις 3426,89 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v