Philips: Επιστροφή στα κέρδη το β΄ τρίμηνο

Κέρδη για πρώτη φορά ύστερα από πέντε τρίμηνα κατέγραψε η Royal Philips, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία ηλεκτρικών καταναλωτικών ειδών, καθώς η περικοπή του κόστους κατόρθωσε να εξισορροπήσει την πτώση κατά 18% των πωλήσεών της.

Philips: Επιστροφή στα κέρδη το β΄ τρίμηνο
Κέρδη κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο η Royal Philips, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία ηλεκτρικών ειδών, ύστερα από τις ζημίες των πέντε τελευταίων τριμήνων, καθώς με την περικοπή του κόστους κατόρθωσε να εξισορροπήσει την υποχώρηση των πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της Philips διαμορφώθηκαν στα 42 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τις ζημίες ύψους 1,36 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για ζημίες 86,5 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της Philips υποχώρησαν κατά το ένα πέμπτο στα 6,53 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της ανόδου του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Philips, Gerard Kleisterlee, ανακοίνωσε πως ακόμη αισιοδοξεί ότι η εταιρία θα πετύχει τους στόχους της για μείωση του κόστους κατά 1 δισ. ευρώ μέχρι το 2004, επιστρέφοντας παράλληλα στη μονάδα των ημιαγωγών.

Ο Gerard Kleisterlee στη δήλωσή του ανέφερε ότι οι διακυμάνσεις των ισοτιμιών αναμένεται να συνεχίσουν να έχουν επίδραση στις πωλήσεις και, σε χαμηλότερο επίπεδο, στα κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v