Ρευστοποιούν τα χθεσινά κέρδη στην Ευρώπη

Με πτωτικές διαθέσεις ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη σημερινή συεδρίαση, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν μέρος των χθεσινών υψηλών κερδών που καταγράφθηκαν ιδιαίτερα στον τεχνολογικό κλάδο.

Με απώλειες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από τα χθεσινά υψηλά κέρδη που κατέγραψε κυρίως ο τεχνολογικός κλάδος.

Πτώση καταγράφει και η μετοχή της Ryanair, της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής ευρωπαϊκής εταιρίας πτήσεων χαμηλού κόστου, καθώς η JP Morgan υποβάθμισε τη μετοχή της σε neutral από overweight.

Υψηλότερα κινείται η Royal Philips, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκε στα 42 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι των ζημιών που αναμενόταν να καταγράψει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Vodafone, καθώς δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η Verizon Wireless, η κοινοπραξία μεταξύ της βρετανικής εταιρίας και της Verizon Communications, βρίσκεται πολύ κοντά στη διάσπαση, καθώς η Vodafone εμφανίζεται δυσαρεστημένη από τον μικρό έλεγχο που ασκεί στην κοινοπραξία.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4118,5 μονάδες με απώλειες 0,22% ενώ και ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,34% στις 3179,53 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει απώλειες 0,66% στις 3373,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v