Ανοδικά futures και ευρωαγορές

Τα κέρδη στη μετοχή της Ericsson (25%), σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Microsoft αλλά και τα ανοδικά futures στη Wall, διαμορφώνουν ευνοϊκό κλίμα στον κλάδο της πληροφορικής και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν ουσιαστικά κέρδη.

Θετικές είναι οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με την άνοδο των μετοχών του κλάδου πληροφορικής (ύστερα από τα αποτελέσματα της Microsoft) αλλά και τα κέρδη της μετοχής της Ericsson, να διαμορφώνουν ευνοϊκό κλίμα. Ανοδικά είναι και τα futures στη Wall.

Συγκεκριμένα, υψηλά κέρδη της τάξης του 25% καταγράφουν οι μετοχές της Ericsson, καθώς συρρίκνωσε τις ζημίες της στο δεύτερο τρίμηνο, το οποίο ωστόσο αποτελεί το ένατο συνεχόμενο καταγραφής ζημιών.

Κατά 4,5% ενισχύεται και η μετοχή της Alcatel, ενώ αντίθετα η Alstom, εταιρία κατασκευής εξοπλισμού στον ενεργειακό κλάδο, υποχωρεί περί το 4%. Οι παραγγελίες της εταιρίας υποχώρησαν στα 4,04 δισ. ευρώ, ενώ ι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 18%.

Η Akzo Nobel σημειώνει άνοδο κατά 10%, καθώς τα αποτελέσματά της για μείωση των κερδών του β΄ τριμήνου κατά 20%, ήταν υψηλότερα των προσδοκιών της αγοράς.

Ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,64% στις 4082,5 μονάδες, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται περί το 0,97% στις 3362,94 μονάδες. Ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,50% στις 3145,02 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v