Futures και Intel ενισχύουν τις ευρωαγορές

Στο ”πράσινο” συνεχίζουν οι ευρωαγορές, με την καλή εικόνα των futures να συνεισφέρει θετικά στο χρηματιστηριακό κλίμα, ενώ συνεχίζεται το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Intel. Ώθηση στον τραπεζικό κλάδο προσφέρει η αναβάθμιση της μετοχής της HSBC από την CSFB.

Στο ”πράσινο” συνεχίζουν οι ευρωαγορές, με την καλή εικόνα των futures να συνεισφέρει θετικά στο χρηματιστηριακό κλίμα, ενώ συνεχίζεται το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Intel.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, άνοδο στο 2% κατέγραψε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της Eurostat.

Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 0,1% (σε σχέση με το Μάιο). Τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται από την αναβάθμιση της μετοχής της HSBC από την CSFB σε ”outperform” από ”neutral”.

Η μετοχή της τράπεζας κερδίζει περί το 2%, ενώ ανοδικά κινούνται, μεταξύ άλλων, οι ING, Barclay’s και Deutsche Bank.

Οι εταιρίες κατασκευής ημιαγωγών συνεχίζουν να καταγράφουν κέρδη, μετά τον διπλασιαμό κερδών από την Intel και τις αισιόδοξες προβλέψεις της αμερικανικής εταιρίας για το σύνολο του κλάδου.

Ετσι, η Infineon διαμορφώνεται περί το +1,5% και η STMElectronics στο +2%.

Ενδεικτικό της θετικής επιρροής των αποτελεσμάτων της Intel στον τεχνολογικό κλάδο, είναι το γεγονός ότι ακόμα και μετοχή της ASML, η οποία κατέγραψε μεγαλύτερες του αναμενόμενου ζημιές στο β’ τρίμηνο, κινείται ανοδικά, περί το 1,2%.

Στον αντίποδα, πιέσεις, έστω και περιορισμένες, καταγράφονται στον κλάδο των εταιριών λιανικών πωλήσεων, μετά την υποβάθμιση της μετοχή της Marks & Spencer’s από διεθνείς οίκους που επέφεραν οι μη ικανοποιητική αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας στο πρώτο τρίμηνο.

Στο +0,54% και τις 4.125 μονάδες κινείται ο FTSE. Ο δείκτης DAX διαμορφώνεται στο +0,99% και τις 3.418 μονάδες.

Στις 3.293 μονάδες και το +0,47% ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v