Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της ASML

Απογοήτευσε η ASML, η ολλανδική κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού επεξεργαστών, καθώς ανακοίνωσε τη διεύρυνση των ζημιών της για το δεύτερο τρίμηνο, όπως και νέες περικοπές εργατικών θέσεων.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της ASML
Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της ASML, της ολλανδικής εταιρίας εξοπλισμού επεξεργαστών, καθώς ανακοίνωσε υψηλότερες ζημίες σε σχέση με τις εκτιμήσεις, αλλά και περαιτέρω περικοπές θέσεων.

Οι μετοχές της ASML υποχωρούν κατά 2,8%, συνεπεία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Ειδικότερα, οι ζημίες της εταιρίας ανήλθαν στα 63,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα κέρδη ύψους 9,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Ο τζίρος για την ASML σχεδόν περιορίστηκε κατά το ήμισυ, διαμορφούμενος στα 329,1 εκατ. ευρώ έναντι των 608 εκατ. ευρώ πέρυσι, καθώς οι κατασκευάστριες εταιρίες επεξεργαστών επέλεξαν να μην αυξήσουν τις κεφαλαιακές τους δαπάνες.

Παράλληλα, η ASML ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει σε περαιτέρω απολύσεις 550 θέσεων, που αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη. Συνολικά αυτό το έτος η εταιρία έχει απολύσει 5.200 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v