Αρνητικό κλίμα για ευρωαγορές, οριακά το Λονδίνο

Πτωτικό είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές τεχνολογικών εταιριών, όπως η Cap Gemini να καταγράφουν απώλειες, ύστερα από τα αρνητικά σχόλια της αμερικανικής IBM για τον κλάδο. Για μία ακόμη ημέρα, τάση αναμένεται να δοθεί από τα εταιρικά νέα και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Αρνητικές τάσεις διαγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να δέχονται πιέσεις ύστερα από τις ανησυχητικές χθεσινές εκτιμήσεις της IBM για τον κλάδο.

Ειδικότερα, ο οικονομικός διευθυντής της ΙΒΜ, Τζον Τζόις, επισήμανε ότι οι εταιρίες δεν έχον επιταχύνει τους ρυθμούς αύξησης των εξαγορών, ενώ έκανε λόγο και για δύσκολο περιβάλλον αγοράς.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Pinault-Printemps, καθώς η εταιρία ποτών ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου υποχώρησαν 9,7% στα 5,97 δισ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα από τις πωλήσεις της τάξης των 6,1-6,3 δισ. ευρώ.

Αντίθετα, ανοδική είναι η πορεία της μετοχής της εταιρίας πληροφορικής SAP, καθώς ανακοίνωσε την επιστροφή στην κερδοφορία για το δεύτερο τρίμηνο, ύστερα από τις ζημίες του προηγουμένου έτους.

Κέρδη καταγράφει και η Suez, η γαλλική εταιρία παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας, καθώς η Morgan Stanley προχώρησε σε αναβάθμιση των μετοχών της σε overweight από equal weight.

Ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 4076,6 μονάδες με απώλειες 0,01%, ενώ ο DAX σημειώνει πτώση 0,88% στις 3357,72 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει απώλειες 0,47% στις 3135,97 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v