Περιορίζουν τα κέρδη οι ευρωαγορές (update)

Περιπλέκονται τα πράγματα στις ευρωαγορές, καθώς το Παρίσι προσπαθεί να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος, ενώ Λονδίνο και Φρανκφούρτη έχουν περιορίσει τα κέρδη τους, καθώς υφίστανται πιέσεις από τις μετοχές των Nokia και Philips. Ανοδικά κινούνται τα futures στη Wall, ενώ πέριξ των 1,12 δολαρίων διαμορφώνεται το ευρώ.

Οι απώλειες των μετοχών της Philips και της Nokia εντείνουν τις πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το Παρίσι μάλιστα να προσπαθεί να κρατηθεί σε θετικό έδαφος. Ανοδικές είναι οι πρώτες ενδείξεις που έρχονται από τα futures στη Wall.

Τα θετικά αποτελέσματα της Microsoft ωθούν ανοδικά τις μετοχές των εταιριών πληροφορικής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ και η Ericsson καταγράφει υψηλά κέρδη, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να επικεντρωθούν στο γεγονός της συρρίκνωσης των ζημιών της στο τρίμηνο.

Εξάλλου, η μετοχή της SAP διευρύνει τις χθεσινές απώλειες, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Χένινγκ Κάγκερμαν, δήλωσε ότι οι προσπάθειες περικοπής κόστους θα δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο στη διάρκεια του 2003.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται και η Alstom, η οποία ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες του πρώτου τριμήνου χρήσης υποχώρησαν 29% στα 4,04 δισ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις της σημείωσαν πτώση 18% στα 4,34 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται περί το 0,32% στις 4069,7 μονάδες, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,30% στις 3340,59 μονάδες. Ο CAC 40 υποχωρεί 0,11% στις 3125,96 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v