Διευρύνουν τα κέρδη οι ευρωαγορές

Διευρύνουν τα κέρδη οι ευρωαγορές με οδηγό τις μετοχές του φαρμακευτικού και ασφαλιστικού κλάδου, ενώ και η DaimlerChrysler σημειώνει άνοδο καθώς τα κέρδη της, αν και ήταν χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Για ανοδική έναρξη κάνουν λόγο τα futures στη Wall.

Διευρύνουν τα κέρδη οι ευρωαγορές με οδηγό τις μετοχές του φαρμακευτικού και ασφαλιστικού κλάδου, ενώ και η DaimlerChrysler σημειώνει άνοδο καθώς τα κέρδη της υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και ήταν χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Για ανοδική έναρξη κάνουν λόγο τα futures στη Wall.

Ειδικότερα, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της DaimlerChrysler κατά 1,1%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 91% στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσό θα διαμορφωθεί στα 32 εκατ. ευρώ.

Κατά 5,4% ενισχύεται και η μετοχή της φαρμακευτικής AstraZeneca, της δεύτερης μεγαλύτερης του ευρωπαϊκού κλάδου, καθώς αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για το 2003, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων υψηλότερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Περί το 5% ενισχύεται και η Serono, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 13%.

Η τέταρτη μεγαλύτερη βρετανική ασφαλιστική, Legal & General, ενισχύεται περί το 4,8%, με τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου εξαμήνου να καταγράφουν άνοδο 1%. Κατά 2,9% αυξάνεται η Prudential.

H Peugeot υποχωρεί κατά 5,3%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 869 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις για 924 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4134,6 μονάδες με άνοδο 1,18%, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει άνοδο 1,21% στις 3344,35 μονάδες. Ο δείκτης DAX σημειώνει κέρδη 1,07% στις 3122,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v