Τα futures περιορίζουν την πτώση στην Ευρώπη

Περιορίζουν τις απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας των ανοδικών futures, με τις ανησυχίες ωστόσο για την πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων και την επίδραση σε αυτά του ισχυρού ευρώ, να παραμένουν.

Τα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα οδηγούν χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις περισσότερες των εταιριών να καταλογίζουν στην άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου, την υποχώρηση της κερδοφορίας τους. Για ανοδική έναρξη κάνουν λόγο τα futures στη Wall.

Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των εταιριών χημικών δραστηριοτήτων, με την Rhodia να προειδοποιεί πως δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε προβλέψεις για τα αποτελέσματα του έτους.

Εξάλλου, και η DSM, ολλανδική κατασκευάστρια εταιρία συστατικών για φάρμακα, προειδοποίησε για περαιτέρω υποχώρηση των κερδών του επομένου τριμήνου, ύστερα από τη δραματική υποχώρηση των κερδών του δευτέρου τριμήνου.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η υποχώρηση του δολαρίου παραμένει σημαντική αιτία ανησυχίας, καθώς το ισχυρό ευρώ πλήττει τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιριών, καθώς και την τιμή των μετοχών τους.

O δείκτης FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,27% στις 4138,5 μονάδες ενώ και ο CAC 40 υποχωρεί περί το 0,76% στις 3132,57 μονάδες. Ο DAX σημειώνει πτώση 0,31% στις 3364,79 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v