Εταιρικά νέα και futures ωθούν τις ευρωαγορές

Κέρδη συνεχίζουν να καταγράφουν οι ευρωαγορές, καθώς στα θετικά αποτελέσματα από εταιρίες- σηματωρούς όπως η France Telecom, η BP και η Alcatel προστίθεται και το ανοδικό, σύμφωνα με τα futures, άνοιγμα στη Wall. Ανοδο για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουλίου στις ΗΠΑ αναμένουν οι αναλυτές.

Παραμένουν σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές, καθώς στα θετικά αποτελέσματα από εταιρίες- σηματωρούς όπως η France Telecom, η BP και η Alcatel προστίθεται και το ανοδικό, σύμφωνα με τα futures, άνοιγμα στη Wall.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα από τις ΗΠΑ τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ειδικότερα, οι αναλυτές περιμένουν τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιουλίου να αυξηθεί στις 85 μονάδες, από τις 83,5 τον Ιούνιο.

Σε εταιρικό επίπεδο, η BP Plc., η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Γηραιάς Ηπείρου κατέγραψε αύξηση των κερδών κατά 42%, ξεπερνώντας και τις προβλέψεις των αναλυτών.

Θετικές είναι οι ειδήσεις και από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. H France Telecom, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι η λειτουργική της κερδοφορία για το α’ εξάμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 46%, στα 4,65 δις. ευρώ. Η μετοχή της εταιρίας στο Παρίσι κινείται υψηλότερα κατά 2,5% περίπου.’

Ακόμη μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι της Alcatel (+7%). Η γαλλική εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού κατάφερα να μειώσει κατά πολύ τις ζημιές της στο β’ τρίμηνο, ενώ προέβλεψε ότι θα καταφέρει να επιστρέψει στην κερδοφορία, εξαιρουμένων φόρων και έκτακτων χρεώσεων, στο τρέχον έτος.

Στις 4.160 μονάδες και το +0,27% κινείται ο FTSE. O DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στο +0,74% και τις 3.442 μονάδες, ενώ ο CAC βρίσκεται στο +0,66% και τις 3.185.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v