Alcatel: Μείωση ζημιών και θετικές εκτιμήσεις

Συρρίκνωση των ζημιών της κατά 53% κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο η γαλλική εταιρία κατασκευής εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας Alcatel, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τον στόχο της για επιστροφή στην κερδοφορία το 2003.

Alcatel: Μείωση ζημιών και θετικές εκτιμήσεις
Κατά 53% συρρικνώθηκαν οι ζημίες της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρίας εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας Alcatel στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ παράλληλα επαναδιατύπωσε τον στόχο της για επιστροφή στην κερδοφορία το 2003.

Η γαλλική Alcatel ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της συρρικνώθηκαν κατά 53%, στα 675 εκατ. ευρώ ή 56 σεντς ανά μετοχή, έναντι του ποσού των 1,44 δισ. ευρώ ή 1,21 ευρώ ανά μετοχή, της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στα 380 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα της εταιρίας μειώθηκαν 26%, στα 3,15 δισ. ευρώ από τα 4,23 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η Alcatel ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το δεύτερο μισό του έτους θα παραμείνουν στάσιμα έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Παράλληλα, η Alcatel εκτιμά ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία μέχρι το τέλος του έτους, καθώς το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης φαίνεται ότι αποδίδει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v