Vodafone - τράπεζες οδηγούν υψηλότερα την Ευρώπη

Διευρύνουν τα κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από τις θετικές εταιρικές ειδήσεις τόσο της Vodafone, που δίνει ώθηση στις τηλεπικοινωνίες, όσο και από τις τράπεζες λόγω BBVA. Θετική χροιά προσδίδουν εξάλλου και τα futures στη Wall Street.

Συντηρείται το ανοδικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από την αύξηση των συνδρομητών της Vodafone αλλά και τα θετικά αποτελέσματα τραπεζών. Ανοδικά κινούνται τα futures στη Wall Street.

Ειδικότερα, η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, η δεύτερη μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα, οδηγεί την άνοδο στον τραπεζικό κλάδο, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων.

Εξάλλου, κατά 1,7% ενισχύεται και η Vodafone, καθώς ανακοίνωσε ότι οι συνδρομητές της αυξήθηκαν κατά 3 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο χρήσης, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι η αύξηση θα ήταν της τάξης των 2,4 εκατ.

Θετικό κλίμα προσδίδει και η άνοδος για τρίτο συνεχόμενο μήνα του Ifo, δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, στο 89,2 τον Ιούλιο από το 88,8 του προηγούμενου μήνα.

Κατά 3,5% ενισχύεται και η Nokia, ενώ η Siemens σημειώνει άνοδο 2,2%. Η STMicroelectronics, που κύριος πελάτης της είναι η Nokia, καταγράφει κέρδη 2,3%.

Κέρδη της τάξης του 3,6% καταγράφει η BNP Paribas ενώ η βρετανική Lloyds κερδίζει 2,9%. Η Volkswagen ενισχύεται περί το 1,6%, ύστερα από την αναβάθμιση της μετοχής της σε hold από sell, από την Deutsche Bank.

O FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4163,0 μονάδες με άνοδο 0,77% ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται περί το 1,70% στις 3414,03 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 2,04% στις 3172,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v