Επέστρεψε στα κέρδη η Telefonica

Κέρδη της τάξης των 779 εκατ. ευρώ κατέγραψε για το πρώτο εξάμηνο η ισπανική τηλεπικοινωνιακή Telefonica, έναντι των ζημιών ύψους 4,33 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, λόγω του συνυπολογισμού της μείωσης που κατέγραψε η αξία των αδειών UMTS της εταιρίας.

Επέστρεψε στα κέρδη η Telefonica
Στα κέρδη επέστρεψε η ισπανική τηλεπικοινωνιακή Telefonica στο πρώτο εξάμηνο έναντι των υψηλών ζημιών πέρυσι, που όμως οφείλονται στον συνυπολογισμό της μείωσης που κατέγραψε η αξία των αδειών UMTS της εταιρίας.

Ειδικότερα, η Telefonica κατέγραψε κέρδη της τάξης των 779 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο, καθώς, παρά την υποτίμηση των νομισμάτων στη Λατινική Αμερική, απ’ όπου η εταιρία αποκομίζει το ένα τέταρτο των πωλήσεών της, η αύξηση των εσόδων ανά χρήση και η αύξηση του χρόνου ομιλίας ανά χρήστη στην Ισπανία οδήγησαν στην αύξηση των εσόδων.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμη ότι η Telefonica ανακοίνωσε πως περί τους 500.000 πελάτες της μετακινήθηκαν από την καρτοκινητή σε μηνιαίες συνδέσεις.

Τα EBITDA της εταιρίας σημείωσαν άνοδο 14,1%, στα 2,13 δισ. ευρώ, για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, ενώ οι πωλήσεις για το ίδιο διάστημα σημείωσαν άνοδο 2,6% στα 4,64 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v