”Καύσιμα” στις ευρωαγορές από BP (update)

Υψηλότερα οδηγούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από την αύξηση κατά 42% των κερδών της BP στο β΄ τρίμηνο που διέψευσαν τους αναλυτές, αλλά και τις προβλέψεις Alcatel για επιστροφή στην κερδοφορία το 2003. Πιέσεις στο Λονδίνο από την πτώση των ασφαλιστικών.

Υψηλότερα κινούνται πλέον τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με οδηγό τις BP και Alcatel, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από τη βρετανική πετρελαϊκή, αλλά και των θετικών εκτιμήσεων της Alcatel για τα αποτελέσματα του έτους.

Ειδικότερα, η BP ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου αυξήθηκαν ακτά 42% στα 3,12 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων για 2,93 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, η Alcatel κινείται υψηλότερα ύστερα από την ανακοίνωση συρρίκνωσης των ζημιών της κατά 53% στα 675 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι ζημίες θα διαμορφωνόταν στα 380 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η Alcatel εμφανίστηκε αισιόδοξη και για την ανάκαμψη των αποτελεσμάτων του έτους, επαναδιατυπώνοντας το στόχο για επιστροφή στην κερδοφορία το 2003.

Υψηλότερα κινείται η γαλλική μονάδα κινητής τηλεφωνίας της France Telecom, η Orange, ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης των εσόδων του πρώτου εξαμήνου κατά 6,9% στα 8,6 δισ. ευρώ.

Αντίθετα, απώλειες καταγράφει η Allied Irish Banks, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου, που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Υψηλότερα κινείται η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Aventis, καθώς ανακοίνωσε αύξηση κερδών, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αντίστοιχη πορεία ακολουθεί και η Telecom Italia, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4155,7 μονάδες με κέρδη 0,17% ενώ και ο DAX σημειώνει άνοδο περί το 0,65% στις 3440,10 μονάδες. Ο CAC 40 κερδίζει 0,67% στις 3186,01 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v