H Deutsche Bank πιέζει τις ευρωαγορές (update)

Παραδίδουν τα αρχικά τους κέρδη οι ευρωαγορές, καθώς τα μικρότερα του αναμενομένου κέρδη τριμήνου της Deutsche Bank επιδεινώνουν το κλίμα και οι επενδυτές περιμένουν τη μέτρηση του ΑΕΠ και τον δείκτη PMI από τις ΗΠΑ.

Παραδίδουν τα αρχικά τους κέρδη, με τα μικρότερα του αναμενομένου κέρδη τριμήνου της Deutsche Bank να επιδεινώνουν το κλίμα και τους επενδυτές να περιμένουν τη μέτρηση του ΑΕΠ και τον δείκτη PMI από τις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, η μετοχή της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 2,5% περίπου, αφού η τράπεζα κατέγραψε για το β’ τρίμηνο καθαρά κέρδη της τάξεως των 502 εκατ. ευρώ, από τα 204 εκ. ευρώ πέρυσι και έναντι προβλέψεων για 700 εκ. ευρώ των αναλυτών.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, από τις ΗΠΑ αναμένεται η προκαταρκτική μέτρηση του ΑΕΠ για το β’ τρίμηνο και ο δείκτης Chicago PMI. Οι αναλυτές εκτιμούν αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,5% και άνοδος του PMI στις 53,8 από τις 52,5.

H BT Group, η αγγλική κρατική εταιρία τηλεπικοινωνιών ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη προ φόρων της τάξεως του 56%, λόγω κυρίως της μείωσης του κόστους.

Στις 4.140 μονάδες και το -0,01% διαμορφώνεται ο FTSE στο Λονδίνο. O DAX κινείται χαμηλότερα κατά 0,23%, στις 3.4218 μονάδες.

Στις 3.169 και το -0,11% ο CAC στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v