H Alcatel αναστρέφει το κλίμα στην Ευρώπη (update)

Η αναβάθμιση της Alcatel από την Deutsche Bank σε συνδυασμό με τα κέρδη της Abbey National και την άνοδο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία, αναστρέφουν το αρνητικό κλίμα και οδηγούν σε άνοδο τις ευρωαγορές. Οι ρευστοποιήσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο ”πιέζουν” το Λονδίνο.

Σε θετικό έδαφος κινούνται πλέον τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από την αναβάθμιση της Alcatel από την Deutsche Bank και τα κέρδη της Abbey National, σε συνδυασμό με την άνοδο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία.

Ειδικότερα, η Alcatel καταγράφει άνοδο 5%, καθώς η Deutsche Bank αναβάθμισε τη μετοχή της σε hold από sell, ύστερα από τη συρρίκνωση των ζημιών της στο δεύτερο τρίμηνο.

Εξάλλου, η Unilever, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου υποχώρησαν στα 564 εκατ. ευρώ, έναντι των εκτιμήσεων για 603 εκατ. ευρώ, από το ποσό των 688 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της γαλλικής Vivendi, καθώς η Metro-Goldwyn-Mayer απέσυρε την πρόταση εξαγοράς ύψους 11,5 δισ. δολαρίων, για την αμερικανική μονάδα της Vivendi.

Εξάλλου, η βρετανική τράπεζα Abbey National, καταγράφει κέρδη της τάξης του 11%, καθώς ανακοίνωσε ότι μείωσε το δανεισμό τους προς εταιρίες, ενώ περιέκοψε τη συμμετοχή των ομολόγων στο χαρτοφυλάκιό της, στα 25,7 δισ. στερλίνες από το προηγούμενο ποσό των 60 δισ. στερλίνων

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4151,4 μονάδες με άνοδο 0,35%, ενώ ο DAX σημειώνει άνοδο 0,17% στις 3433,96 μονάδες, και ο CAC 40 κερδίζει 0,69% στις 3164,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v