Διατηρεί τα κέρδη η Ευρώπη, θετικά τα futures

Τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη της βρετανικής τράπεζας HSBC, αλλά και οι φήμες για πιθανή εξαγορά της EMI Group, οδηγούν σε κέρδη τις ευρωαγορές, ενώ και τα futures κάνουν λόγο για ανοδικό άνοιγμα στη Wall, εν αναμονή των στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες.

Υψηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από τα υψηλότερα των προσδοκιών αποτελέσματα της HSBC αλλά και τις φήμες για εξαγορά της EMI. Για θετική έναρξη της συνεδρίασης στη Wall κάνουν λόγο τα futures, ενώ αναμένονται και τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες, που αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο 1,5% τον Ιούνιο, έναντι του 0,4% το Μάιο.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι πρόκειται για σαφή ένδειξη σταδιακής ανάκαμψης της οικονομίας, στοιχείο που ενισχύει την αισιοδοξία και στα χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, η HSBC κταγράφει άνοδο 3,5%, καθώς τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου ενισχύθηκαν περί το 25% στα 4,11 δισ. δολάρια. Κατά 3% κερδίζει και η μετοχή της επίσης βρετανικής τράπεζας, Royal Bank of Scotland.

Εξάλλου, η EMI, η τρίτη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρία παγκοσμίως, σημειώνει άνοδο υψηλότερη του 6%, καθώς οι Sunday Times σε δημοσίευμά τους ανέφεραν πως η εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Blackstone, προκειμένου για την εξαγορά της έναντι του ποσού των 4 δισ. δολαρίων.

Κατά 4,2% ενισχύεται και η Infineon, ύστερα από δημοσιεύματα του Τύπου που έφεραν την εταιρία να μελετά την καταβολή μερίσματος από τον επόμενο χρόνο.

Υψηλότερα κινείται και η ASML Holding, καθώς η Deutsche Bank διατήρησε τη σύσταση buy για τη μετοχή της εταιρίας. Κατά 1,7% κερδίζει και η Royal Philips Electronics.

O FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,16% στις 4145,9 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,88% στις 3197,39 μονάδες. O DAX ενισχύεται 0,51% στις 3456,30 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v